10 juli 2018

Wordt verwacht 442 (nieuws, 2018)

Commissario in een bootje'De grootmeester van de sfeervolle crime', zoals uitgeverij Cargo haar noemt, heeft weer een thriller klaar. Op 13 september verschijnt Wat niet verdwijnt van Donna Leon.

Opnieuw is de hoofdrol weggelegd voor commisario Guido Brunetti uit Venetië. Maar hij beleeft een valse start, want hij valt tijdens een verhoor onverwacht hardhandig uit naar een verdachte. Brunetti krijgt de wind van voren en wordt op verlof gestuurd. Er wordt hem opgedragen even rust te nemen.

Echtgenote Paola stuurt hem naar een villa op Sant'Erasmo, een van de grotere eilanden in de Venetiaanse Lagune. Brunetti brengt er zijn dagen door in een bootje en geniet van de stilte. Alles verloopt volgens plan, tot Davide Casati, de beheerder van de villa, na een heftige storm onverwachts verdwijnt. Niemand weet waar hij is, en zelfs de vrouw die hij in het geheim bezocht, heeft hem sinds de storm niet meer gezien.

Brunetti voelt zich verplicht de verdwijning te onderzoeken, en zet zijn vakantie opzij om uit te vinden wat er gebeurd is met de man die nog maar net een vriend was geworden.

De Amerikaanse schrijfster Donna Leon (1942) woonde sinds 1981 meer dan dertig jaar in Venetië, de stad waaraan ze al in haar jeugd haar hart verloor. Tegenwoordig is een klein dorp in Zwitserland haar woonplaats.

 Met haar sociaal bewuste misdaadromans over commissario Brunetti heeft ze al miljoenen lezers voor zich gewonnen.Zij was docent Engelse literatuur aan de University of Maryland College- Europe (UMUC-Europe) in Italië en werkte vervolgens als professor van 1981 tot 1999 bij de Amerikaanse militaire basis van Vicenza. Ze stopte met lesgeven om zich te concentreren op het schrijven en andere culturele activiteiten op het gebied van met name barokmuziek. Haar thrillers worden in veel talen vertaald, maar op dringend verzoek van Leon niet in het Italiaans.

Geen opmerkingen: