03 september 2013

Wordt verwacht 356 (nieuws, 2013)

GELUKKIG, WEER EEN NIEUW SCANDINAVISCH THRILLERTALENT

In oktober 2013 zal de doorgewinterde thrillerliefhebber getuige zijn van de lancering van weer een nieuw Scandinavisch thrillertalent. Dan verschijnt bij uitgeverij Karakter namelijk 'Mona', het eerste deel van een tweeluik van de Zweedse ondernemer Dan T. Sehlberg. Volgens Karakter heeft de noorderling met Mona én het volgend jaar te verschijnen Sinon twee 'pageturners' afgeleverd waarin hij een angstaanjagend beeld van de nabije toekomst schetst. 'Sciencefiction dat elk moment werkelijkheid zou kunnen worden.'

De held in het tweeluik is Eric Söderqvist, informaticaprofessor aan het Royal Institute of Technology in Stockholm. Hij heeft Mind Surf uitgevonden: een door gedachten bestuurbaar systeem dat mensen met een handicap in staat stelt over het web te surfen.

Samir Mustaf is een Libanese oud-professor wiens dochter Mona vijf jaar eerder door een Israëlische clusterbom om het leven is gekomen. Hij heeft zojuist  het meest geavanceerde computervirus ooit ontworpen en beraamt een cyberaanval op het financiële systeem van Israël.

Erics vrouw Hanna komt, na de uitvinding van haar man te hebben getest, in een coma terecht, getroffen door een zeer agressieve en nog onbekende aandoening. De artsen tasten volkomen in het duister. En hoewel iedereen om hem heen denkt dat hij gek is geworden, is Eric ervan overtuigd dat zijn vrouw is geïnfecteerd met een krachtig computervirus, dat bekendstat als Mona. De enige manier om haar te redden is de maker ervan op te sporen.

Dan T. Sehlberg (1969) is ondernemer in de IT- en mediasector en heeft verschillende bedrijven opgericht. Zijn debuut 'Mona' is al aan meer dan twintig landen verkocht. De filmrechten zijn verkocht aan New Regency. Het boek zal worden verfilmd door Max Borenstein ('Godzilla'). Dans vader, Bo Sehlberg, was een beroemde piloot, fotograaf en journalist. Tijdens zijn carrière schreef Bo Sehlberg zowel verschillende misdaadromans als non-fictie boeken over de luchtvaartindustrie.

Op achtjarige leeftijd begon Dan Sehlberg piano te studeren en werd hij later lid van de rockband Nova. Vandaag de dag werkt Dan als financiële man van het vastgoedconcern Svenska Vårdfastigheter, een bedrijf dat hij zelf heeft opgericht in 2009.  Svenska Vårdfastigheter bouwt duurzame verpleegtehuizen.

Andere nieuwe titels:

Malcolm Mackay - 'De onvermijdelijke dood van Lewis Winter' (september 2013). Debuut van Schotse auteur luidt het begin in van de Glasgow Trilogy. Calum MacLean krijgt de opdracht Lewis Winter om het leven te brengen. Maar het is uitermate moeilijk om iemand goed om het leven te brengen. Mensen die er bedreven in zijn weten dit. Mensen die het niet op de juiste manier doen, komen hier vanzelf achter. En dat heeft meestal nare gevolgen...
Robert Pobi - 'Lokaas' (oktober 2013). Na de plotselinge dood van zijn vrouw heeft thrillerauteur Gavin Corlie veel moeite om grip te houden op de wereld om hem heen. Hij koopt een oud huis in het dorpje New Mannheim. In dat idyllische landschap hoopt hij eindelijk aan het proces van verwerking te beginnen. Maar zo idyllisch is het er niet...
Loes den Hollander - 'Dekmantel' (november 2013). Als een DNA-onderzoek de dader aanwijst van de moord op Jellemieke Kaagman, veroorzaakt dat een grote schok bij de families van zowel het slachtoffer als de dader. Tijdens het proces dat volgt, verdwijnt de jongste dochter van de moordenaar. Aanvankelijk denkt men dat de emoties over de daad van haar vader haar te veel zijn geworden, maar dat verandert als er aanwijzingen komen dat ze niet geheel vrijwillig is weggegaan.
Jet van Vuuren - 'Wintergast' (november 2013). Eerste winterthriller van Van Vuuren na drie zomerthrillers. Bea Versluis, moe van haar werk in het onderwijs en moe van haar man, gaat met graagte in op het aanbod van haar aangetrouwde neef uit Groningen om de kerstdagen bij hem en zijn familie door te brengen. De herenboerderij van neeflief ligt ver van de bewoonde wereld. Ingesneeuwd en geïsoleerd stuit Bea op een verschrikkelijk familiegeheim dat niet voor haar bestemd is.
Jörg Isringhaus - 'Een vreemde vijand' (januari 2014). Berlijn, winter 1939/1940. Richard Krauss, een Britse geheim agent, gaat een persoonlijke strijd aan met nazi-Duitsland. Nadat hij hersteld is van eerder opgelopen wonden, pakt hij zijn opdracht weer op: hij moet Hitler uitschakelen. Zijn missie wordt bemoeilijkt omdat zijn vijand hem al snel op het spoor is. Zijn directe tegenstander heet Heinrich Hansen, bijgenaamd 'de witte indiaan'.
Corine Hartman - 'Zielloos' (februari 2014). In dit derde deel van de Jessica Haider-serie wordt Zuid-Limburg geteisterd door een moordenaar die zijn slachtoffers op huiveringwekkende wijze tentoonstelt. Er volgt een grootschalig onderzoek, maar rechercheur Haider trekt haar eigen plan. Het spoor van de dader leidt haar naar een klooster in de Eifel waar nonnen ogenschijnlijk vreedzaam leven, bidden en bijen houden.

2 opmerkingen:

Guido Huisintveld zei

Een tweeluik? Geen trilogie?!? Opzienbarend.

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Heerlijk, weer zoveel nieuws :-) Gelukkig houdt deze stroom nooit op!