17 september 2013

Een jonge Grace (nieuws, 2013)

PETER JAMES OP DE PLANKEN

Voor het eerst is van een boek van de Britse thrillerauteur Peter James een theaterversie gemaakt. James' thriller 'The Perfect Murder' uit 2010 is door schrijver Shaun McKenna bewerkt tot een toneelstuk, dat op 8 januari 2014 in het Orchard Theatre in Dartford zijn eerste uitvoering beleeft. Het stuk gaat daarna op tournee door het Verenigd Koninkrijk.

Hoofdrolspelers zijn Les Dennis, die momenteel in West End de rol van King Arthur vertolkt in 'Spamalot', en Claire Goose, bekend van de BBC-serie 'Waking the Dead'.

Peter James, die wereldwijd meer dan 15 miljoen boeken heeft verkocht, liet aan The Bookseller weten: ,,Mijn ouders namen me in mijn jeugd bijna elke week mee naar het Theatre Royal in Brighton en ik droomde er toen al van dat er een stuk van mijn hand ooit zou worden opgevoerd. Het is dus werkelijk een droom die uitkomt.''

Hoewel in het boek James' beroemde creatie, hoofdinspecteur Roy Grace, niet voorkomt, is in het toneelstuk wel een rol voor hem weggelegd. Hij zal als jonge rechercheur in een van zijn eerste zaken zijn opwachting maken.

De thriller draait om het echtpaar Victor en Joan. De twee zijn twintig jaar getrouwd en praten nauwelijks nog met elkaar. Victor heeft het helemaal gehad met zijn baan en wordt in beslag genomen door zijn bezoekjes aan zijn favoriete prostituee Kamila. Joan heeft zich neergelegd bij het feit dat Victor nooit meer écht naar haar kijkt en dat ze elke nacht wakker ligt van zijn gesnurk. Haar wraak is zoet: op Victors creditcard koopt ze duur sexy ondergoed om haar geheime minnaar Don te imponeren. Terwijl de rekeningen hoog oplopen en hij tot overmaat van ramp ook nog zijn baan kwijtraakt, beseft Victor dat Joan uit de weg ruimen de enige manier is om zijn droom te verwezenlijken: met Kamila samen leven. Maar Victor blijkt niet de enige te zijn die een moord beraamt.

(Bron: The Bookseller)

Geen opmerkingen: