04 september 2013

Piraterij (nieuws, 2013)

EERSTE AFLEVERING 'HOMELAND 3' GELEKT

Damian Lewis als Nicholas Brody in 'Homeland'
De eerste aflevering van de nieuwe serie van 'Homeland' is via internet verspreid een maand voordat de reeks op de Amerikaanse televisie te zien zal zijn. Meer dan honderdduizend kijkers kopieerden de episode binnen enkele uren nadat deze via BitTorrent-sites was geüpload.

De derde reeks van 'Homeland' is vanaf 29 september op de Amerikaanse tv te zien. Begin oktober zal de thrillerserie in Groot-Brittannië worden uitgezonden en in december brengt BNN de reeks op de buis. .

Volgens de Amerikaanse entertainmentsite Deadline zijn vorige maand kopieën van de eerste aflevering verspreid onder media tijdens een bijeenkomst van de Television Critics Association. Maar het is onwaarschijnlijk dat hier het 'lek' is ontstaan, aangezien de illegale kopie een 'werkaflevering' betrof, waarin visuele effecten en de openingcredits nog ontbraken.

De spionageserie Homeland is wereldwijd een hit sinds de reeks in 2011 werd uitgezonden. De reeks kreeg dit jaar elf Emmy-nominaties, waaronder die voor hoofdrolspelers Damian Lewis en Claire Danes.

(Bron: BBC)