16 september 2013

Gesignaleerd 241 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

DROR MISHANI - DE VERDWENEN ZOON

Bij uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen verschijnt vandaag 'De verdwenen zoon', het debuut van de Israëlische auteur Dror Mishani.

Een zestienjarige jongen, Ofer, verdwijnt op weg naar school in een voorstad van Tel Aviv. Politie-inspecteur Avraham Avraham begint aan een routineonderzoek, maar hoe meer hij over de jongen en diens achtergrond ontdekt, hoe verder hij van de waarheid verwijderd lijkt. De buurman van Ofer, leraar Zeëv Avni, komt aanzetten met een bizar verhaal en wordt al snel de hoofdverdachte. Avraham voelt dat iets niet klopt, maar wordt weggeroepen naar Brussel voor een bijscholing. Kan hij het onderzoek redden voor het te laat is? 

In 'De verdwenen zoon' wordt volgens de uitgever een treffend beeld geschetst van het kleinstedelijke leven in Tel Aviv en de spanningen in Israël. Dror Mishani is redacteur van fictie en vertaalde misdaadverhalen bij de Israëlische uitgever Keter Books. 'De verdwenen zoon' is zijn eerste roman, en meteen ook de eerste in een serie over politie-inspecteur Avraham Avraham.

Dror Mishani - De verdwenen zoon. Vertaling: Ruben Verhasselt. Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen, 304 pag., € 19,99. ISBN 978 90 8542 377 5

Geen opmerkingen: