20 september 2013

Gesignaleerd 243 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

GUIDO EEKHAUT - COMMISSARIS WITSE. DE NEDERLANDSE CONNECTIE

Bij uitgeverij De  Fontein is verschenen de politieroman 'Commissaris Witse. De Nederlandse connectie' van Guido Eekhaut

In een villa in de buurt van Halle wordt het lijk van een meisje gevonden samen met een bewusteloze Nederlandse politicus van extreem-rechtse signatuur. Een uit de hand gelopen seksfeestje? Een afrekening? Een politiek complot? 

Commissaris Witse is niet in zijn beste humeur wanneer hij deze zaak in handen krijgt. Zijn stemming bereikt een dieptepunt als hij ook nog een vrouwelijke collega van de Nederlandse veiligheidsdienst naast zich moet dulden als waarnemer in zijn team. 

De hele zaak ruikt naar politieke intriges, waarbij ook een rechtse Vlaamse partij betrokken is. Maar wie is het tweede meisje dat die avond ook in de villa aanwezig was? En waarom is zij verdwenen?

Guido Eekhaut schrijft thrillers die onder andere genomineerd werden voor de Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Ook is hij de winnaar van de Hercule Poirotprijs. De TROS zendt momenteel afleveringen uit van de politieserie 'Commissaris Witse'. 

Guido Eekhaut - Commissaris Witse: De Nederlandse connectie. Uitgeverij De Fontein, 248 pag., € 12,50. ISBN: 978 902 613 581 1

Geen opmerkingen: