05 september 2013

Kruisverhoor (nieuws, 2013)

KARIN SLAUGHTER IN COLLEGE TOUR

De Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter is een van de gasten in de nieuwe serie van het NTR-programma College Tour. Dat heeft presentator Twan Huys gemeld in het programma De Wereld Draait Door. 

Op woensdag 25 september wordt het vraaggesprek met Slaughter opgenomen. De thrillerschrijfster komt speciaal voor het programma naar Nederland. De uitzending is op vrijdag 27 september. Op de site van College Tour kunnen zich belangstellenden zich aanmelden om de opnamen bij te wonen.

Slaughters thrillers zijn in 28 landen vertaald. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door Cargo, een imprint van De Bezige Bij. Met Nederland heeft Slaughter een speciale band. De Bezige Bij (waarnaar ze haar kat heeft vernoemd) was de eerste buitenlandse uitgeverij waarmee ze samenwerkte.

Huys liet donderdagavond in De Wereld Draait Door weten dat de schrijfster 'tot zijn verbazing' vier miljoen boeken had verkocht in Nederland. De presentator heeft deze zomer al haar boeken gelezen. Hij vond ze 'waanzinnig goed'. Huys voegde eraan toe: ,,Slaughter woont samen met een vrouw, is lesbisch, dat wordt vast een thema in het programma.'' 

Geen opmerkingen: