07 september 2013

Niet zonder wandelstok (nieuws, 2013)

IAN MCKELLEN ALS GEPENSIONEERDE SHERLOCK HOLMES

De Britse acteur Sir Ian McKellen, die een Oscar-nominatie kreeg voor zijn vertolking van Gandalf in 'Lord of the Rings', kruipt in de huid van een gepensioneerde Sherlock Holmes in een nieuwe film van regisseur Bill Condon. De film, 'A slight trick of the mind', is een bewerking van de gelijknamige roman uit 2005 van de Amerikaanse schrijver Mitch Cullin.

In de film, die zich afspeelt net na de Tweede Wereldoorlog, heeft de beroemde speurder zich teruggetrokken in een dorp in Sussex, waar hij samenwoont met zijn huishoudster en haar zoon, een amateur-speurder. Holmes, die niet meer de straat op kan zonder wandelstok, vertelt de zoon alles wat hij weet over een onopgeloste zaak van een halve eeuw geleden, voordat zijn geheugen hem helemaal in de steek laat.

McKellen werkte eerder samen met regisseur Condon in de film 'Gods and Monsters', die de acteur een Oscar-nominatie opleverde. Volgens de Hollywood Reporter begint Condon in april 2014 met de opnamen van de film. McKellen schaart zich in de lange rij van acteurs die Sherlock Holmes hebben gespeeld, onder wie Robert Downey Jr. en Jonny Lee Miller (in de Amerikaanse tv-serie 'Elementary'). En Benedict Cumberbatch speelde enkele jaren geleden een moderne versie van de wereldberoemde speurder. 

(Bron: BBC)

Geen opmerkingen: