30 januari 2012

Kanshebber (nieuws, 2012)

THRILLERAUTEUR CHRIS RIPPEN OP LIBRIS LONGLIST

Schrijver Chris Rippen, in 1992 winnaar van de Gouden Strop met de thriller 'Playback', heeft de longlist gehaald van de Libris Literatuur Prijs. Zijn boek 'Hier gebeurt niets' is echter geen thriller, maar een roman, waarin de hoofdpersoon Wolter Greve (hij heeft op zijn 56ste een tia gehad) terugblikt op zijn leven.

Rippens roman werd door de jury gekozen uit meer dan in 150 in aanmerking komende titels. Nog zeventien anderen staan op de longlist van deze met 50.000 euro gedoteerde prijs: Thomas van Aalten ('De schuldigen'), Stefan Brijs ('Post voor mevrouw Bromley'), Jeroen Brouwers ('Bittere bloemen'), Miquel Bulnes ('Het bloed in onze aderen'), Anna Enquist ('De verdovers'), Stephan Enter ('Grip'), Anne-Gine Goemans ('Glijvlucht'), A.F.Th. van der Heijden ('Tonio'), Herman Koch ('Zomerhuis met zwembad'), Jan Van Loy ('Ik, Hollywood'), Vonne van der Meer ('De vrouw met de sleutel'), Jan van Mersbergen ('Naar de overkant van de nacht'), Marcel Möring ('Louteringsberg'), Henk van Straten ('Salvador'), Ivo Victoria ('Gelukkig zijn we machteloos'), Erik Vlaminck ('Brandlucht') en Gerwin van der Werf ('Wild').

De shortlist (zes titels) wordt op 12 maart bekendgemaakt. De prijsuitreiking is op 7 mei in het Amstel Hotel in Amsterdam.

Geen opmerkingen: