18 januari 2012

Gesignaleerd (96)

vers van het mes!

BERT MUNS - DE VROUWENFABRIEK

Bij uitgeverij Sijthoff is op 17 januari verschenen de thriller 'De vrouwenfabriek' van Bert Muns.

In een dorp in Moldavië breekt de hel los als een chemische fabriek ontploft. Er vallen honderden doden. Ook Martha Roibu verliest haar man, en vlucht naar het Westen. Haar viool graait ze op het laatste moment mee.

In 2011, tien jaar later, wordt een milieuambtenaar vermoord in de Rotterdamse haven. Journalist Ben Visser, een oude rot in het vak, beseft dat het dezelfde ambtenaar is die hem ooit opbelde over de clandestiene verkoop van gifgas – het was een tip waar hij toen niets mee kon doen.

Ondanks tegenwerking op de redactie duikt hij in de zaak. Hij raakt verzeild in een levensgevaarlijk complot, waarmee hij niet alleen zijn eigen leven maar ook dat van Martha Roibu op het spel zet.

Bert Muns (Utrecht, 1960), doorliep het atheneum in Utrecht. Hoewel zijn belangstelling aanvankelijk uitging naar kunst en literatuur, kwam hij via wat omzwervingen geheel onverwacht bij de politie in Amsterdam terecht bij bureau mediatoepassing. Naast thrillers werkte Muns ook mee aan het boek 'Vlucht uit het land van de vrijheid' van Anna Meijerink.

Bert Muns - De vrouwenfabriek. Uitgeverij Sijthoff, 368 pag., € 18,95. ISBN 978 90 218 0578 8

Geen opmerkingen: