31 januari 2012

Gesignaleerd (100)

vers van het mes!

MICHAEL CONNELLY - HET RECHT OM TE ZWIJGEN

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen Het recht om te zwijgen van Michael Connelly, een nieuw deel in de serie rond Lincoln-advocaat Mickey Haller.

In zware tijden is criminaliteit een van de weinige activiteiten waarmee nog wat valt te verdienen, maar toch heeft Lincoln-advocaat Mickey Haller nauwelijks extra werk door de economische crisis. Zelfs verdachten die een advocaat nodig hebben om uit de gevangenis te blijven, moeten blijkbaar bezuinigen. Eigenlijk heeft hij nog het meeste werk aan mensen die het dak boven hun hoofd moeten zien te behouden, nu velen hun huis uit gezet dreigen te worden omdat ze hun woekerhypotheken niet meer kunnen betalen.

Lisa Trammel, zijn eerste hypotheekslachtoffer, is sinds acht maanden Mickeys klant. Hoewel het hem tot nu toe is gelukt om te voorkomen dat ze op straat komt te staan, eisen de stress en het enorme gevoel van onrechtvaardigheid hun tol. Dan wordt er een hoge medewerker van Lisa's bank dood aangetroffen op een parkeerplaats, en zij is de eerste verdachte.

Mickey kan weer gaan doen waar hij het beste in is. Maar als hij dacht dat de verdediging van Lisa Trammel een eitje zou worden, heeft hij het mis. Er staat hem een aantal pijnlijke onthullingen te wachten over zijn cliënte en over hemzelf...

Michael Connelly werkte als misdaadverslaggever voor de L.A. Times en won in die hoedanigheid de Pulitzerprijs. Hij debuteerde in 1992 met zijn thriller 'Tunnelrat'.

Michael Connelly - Het recht om te zwijgen. Vertaling: Martin Jansen in de Wal. Uitgeverij Boekerij, 431 pag., € 19,95. ISBN 978 902 256 135 5

Geen opmerkingen: