21 januari 2012

Werk in uitvoering (nieuws, 2012)

OOGGETUIGE

Juni - Maand van het Spannende Boek is nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Simone van der Vlugt is de auteur van het geschenkboekje dat ongetwijfeld in een recordoplage in de spannendeboekenmaand in de winkel zal liggen. Haar manuscript voor het boekje heeft ze al ingeleverd bij haar opdrachtgever en die retourneerde haar een drukproef (foto). Van der Vlugt buigt zich dit weekeinde over het werk om eventuele correcties aan te geven, twitterde ze.

Het geschenkboekje krijgt de titel 'De ooggetuige' mee. In het boek speelt een blinde vrouw de hoofdrol. Terwijl zij langzaam haar gezichtsvermogen terugkrijgt, ziet zij dingen die niet voor haar ogen bestemd zijn.

Om zich voor te bereiden op het schrijven van dit verhaal, deed Van der Vlugt afgelopen zomer research bij Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen.

1 opmerking:

Klaas van der Spoel zei

Het gegeven van Simone van der Vlugt's manuscript over een blinde vrouw die langzaam haar gezichtvermogen terugkrijgt...enz. is niet bepaald origineel. Ik heb vroeger al eens een dergelijk boek gelezen... Toch wil ik niet meteen van plagiaat spreken,
omdat ik het boekje nog niet gelezen heb. Misschien weet de schrijfster er nog een originele draai aan te geven.