04 januari 2012

Gat in geheugen (nieuws, 2012)

ZUSSEN SCHUURMAN IN HELLINGA-FILM

Zussen Katja ('Interview') en Birgit Schuurman ('De Eetclub') zijn voor het eerst samen in een film te zien. Dat zal gebeuren in de komische thriller 'Black Out', gebaseerd op het boek 'Merg en Been' van schrijver Gerben Hellinga.

De film gaat over een ex-crimineel (Raymond Thiry, 'Loft') die aan de vooravond van zijn bruiloft ontwaakt naast een lijk. Deze Jos heeft echter geen idee wat zijn rol is in de dood van het slachtoffer, want hij heeft een gat in zijn geheugen van een paar dagen.

Of de film een soortgelijk fenomeen bevat is nog de vraag, maar in de thriller van Hellinga uit 1985 komen zelfs pratende honden voor. Dat was destijds voor de jury van de Gouden Strop reden om het genomineerde boek niet te laten winnen.

Naast de zussen Schuurman bestaat de rest van de cast uit Kim van Kooten, Alex van Warmerdam, Robert de Hoog, Renée Fokker, Bas Keijzer), Marwan Kenzari, Horace Cohen, kickbokser Sem Schilt en rappers Willie Wartaal en Kempi. De film draait vanaf 26 januari in de bioscopen.

(Bron: Film1, crime.nl)

Geen opmerkingen: