10 januari 2012

Gesignaleerd (95)

vers van het mes!

URBAN WAITE - BLOEDROOD IS DE NACHT

Bij uitgeverij A.W. Bruna verscheen vandaag 'Bloedrood is de nacht', het debuut van de dertigjarige Amerikaan Urban Waite. Volgens de uitgever ademt het boek de sfeer van films als 'No Country For Old Men' en 'True Grit'.

In de bergen van Washington State runt Phil Hunt een noodlijdende paardenranch met zijn vrouw Nora. Hunt heeft twintig jaar geleden vastgezeten voor doodslag en weet het hoofd boven water te houden door af en toe drugs te smokkelen door de ruige bergpassen die hij al sinds zijn kinderjaren kent.

Als een grote smokkeloperatie met drugs misloopt, kruisen bij de Canadese grens Hunts paden die van hulpsheriff Bobby Drake. Hunt weet aan Drake te ontsnappen, maar dan stuurt de opdrachtgever van de drugsdeal een psychopatische huurmoordenaar met een voorliefde voor messen op Hunt af, en raken de drie mannen betrokken bij een dodelijke achtervolging.

Urban Waite (1981) schreef korte verhalen, die gepubliceerd werden in diverse tijdschriften en verzamelbundels. Waite groeide op in Seattle en studeerde aan de universiteit van Washington. (foto: Sean Hunter)


Urban Waite - Bloedrood is de nacht. Uitgeverij A.W. Bruna, 280 pag., € 18,95. ISBN 978 90 229 9740 6

Geen opmerkingen: