09 januari 2012

In de paleistuin (nieuws, 2012)

LIJK IN LAKEN OP HET DOEK

De tweede thriller van de Vlaamse oud-senater Pol Van Den Driessche (1959), 'Mysterie in Laken', wordt mogelijk verfilmd. Filmmaatschappij Teletopia nam een optie op de filmrechten.

'Mysterie in Laken' werd uitgegeven bij van Halewyck. Het boek is aan zijn vierde druk toe en verkocht naar schatting tienduizend exemplaren.

De gepensioneerde tuinman van het koninklijk paleis van Laken ontdekt in het boek een vrouwenlijk in het riviertje van de paleistuin. Tegelijk verdwijnt de pauselijke nuntius in Brussel spoorloos, tot grote ongerustheid van zijn vriend, de deken van de basiliek van Koekelberg.

Het verhaal speelt zich af in een zeer nabij verleden met moeizaam verlopende onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Belgische regering en speurders die extra voorzichtig moeten zijn in hun onderzoek naar de nuntius wegens de ophefmakende huiszoekingen in het aartsbisdom.

'Mysterie in Laken' danst op de grens tussen fictie en werkelijkheid. Al deze elementen leveren volgens de producent voldoende stof om de roman te laten bewerken tot een spannend filmscenario met als werktitel 'Lijk in Laken'.

Van Den Driessche heeft recent laten weten voor de N-VA de lijst te gaan trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge.

(Bron: Focus/WTV)

Geen opmerkingen: