25 januari 2012

Gesignaleerd (98)

vers van het mes!

EMILY ST. JOHN MANDEL - ARIA VOOR EEN VERLEDEN

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen: 'Aria voor een verleden' van Emily St. John Mandel. Het is het eerste boek van deze Canadese schrijfster dat in Nederlandse vertaling verschijnt.

Anton Waker komt uit een familie van kleine criminelen. Samen met zijn nicht Aria handelt hij in valse paspoorten en ID-bewijzen. Maar Anton besluit uit het criminele leventje te stappen; hij vervalst nog wel even een Harvard-diploma voor zichzelf, accepteert een goedbetaalde baan bij een degelijk bedrijf en hij verlooft zich.

Vlak voor zijn bruiloft en huwelijksreis naar Italië wordt Anton echter gechanteerd door Aria: hij moet tijdens zijn huwelijksreis meewerken aan één laatste klus, anders vertelt ze Antons nieuwe echtgenote over zijn criminele verleden…

Emily St. John Mandel groeide op in Canada. Ze studeerde aan de School of Toronto Dance Theatre en woonde korte tijd in Montreal voordat ze zich met haar man in New York vestigde.

Emily St. John Mandel - Aria voor een verleden. Vertaling: Mireille Vroege. Uitgeverij Boekerij, 272 pag., € 17,95. ISBN: 9789022558119

Geen opmerkingen: