20 januari 2012

Gesignaleerd (97)

vers van het mes!

BARRY EISLER - BREUKLIJN

Deze maand verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna 'Breuklijn', een nieuwe thriller van advocaat en ex-CIA-agent Barry Eisler.

De Amerikaan Alex Treven heeft één grote ambitie: een partnerschap in het advocatenkantoor waarvoor hij werkt. Maar dan wordt de uitvinder van het revolutionaire softwareprogramma waaraan hij meewerkt vermoord en sterft de man die bezig is met de afhandeling van de patentaanvraag. Alex zelf weet ternauwernood aan een aanslag te ontsnappen. De enige persoon die hem kan helpen is zijn broer Ben, van wie hij vervreemd is na het overlijden van hun moeder en die werkt voor een geheime militaire antiterrorismeorganisatie in Turkije.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus wanneer Ben zijn broers hulpvraag ontvangt, stapt hij op het vliegtuig. Ben en Alex worden door hun samenwerking gedwongen hun eigen verleden onder de loep te nemen, maar ook te achterhalen wie hen tot zwijgen wil brengen.

Auteur Barry Eisler woont in San Francisco waar hij zijn tijd verdeelt tussen het schrijven van thrillers en lesgeven in jiujitsu. John Rain-serie verscheen in bijna twintig talen. Breuklijn (Fault Line) is zijn eerste standalone-thriller. Klik hier om Eisler te horen over zijn nieuwe boek.

Barry Eisler - Breuklijn. Uitgeverij A.W. Bruna, 312 pag., € 18,95. ISBN 978 90 229 9742 0

Geen opmerkingen: