31 januari 2012

Ongeschikt (nieuws, 2012)

INDIA WEERT 'TATTOO MEISJE'

De met vijf Oscars genomineerde film 'The Girl with the Dragon Tattoo', naar de gelijknamige thriller van Stieg Larsson, zal niet in India de bioscopen bereiken. Regisseur David Fincher weigert namelijk enkele gewelddadige scènes te schrappen.

De Indiase filmkeuring had geëist dat vijf scènes uit de film zouden worden gehaald, waaronder twee waarin hoofdrolspelers Daniel Craig en Rooney Mara de liefde bedrijven en een scène waarin Mara's personage, hacker Lisbeth Salander, wordt verkracht door de haar toegewezen voogd (gespeeld door de Nederlandse acteur Yorick van Wageningen). Regisseur Fincher is niet van zins in de film te knippen, waarop filmmaatschappij Sony besloot plannen voor de Indiase release op 10 februari te schrappen.

,,Sony Pictures zal niet The Girl with the Dragon Tattoo in India uitbrengen'', aldus een verklaring, die werd verspreid door het kantoor van de maatschappij in Mumbai. ,,De filmkeuring vindt publieke vertoning in ongewijzigde vorm ongeschikt, terwijl wij zijn gebonden aan het handhaven en de bescherming van de visie van de regisseur.''

Overigens is de film, de tweede bewerking van de eerste thriller van Larsson, niet het gedroomde enorme kassucces geworden. Wereldwijd heeft de film, die ruim 62 miljoen euro kostte, ongeveer 140 miljoen euro opgebracht. De productie voor de tweede film, 'The Girl Who Played with Fire', is inmiddels begonnen. Craig en Mara zullen opnieuw de hoofdrollen vertolken.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: