23 januari 2012

Gevoel van onbehagen (nieuws, 2012)

COBEN VERFILMT EIGEN THRILLER

De Amerikaanse bestsellerauteur Harlan Coben en regisseur Lawrence Kasdan hebben de handen ineengeslagen om een verfilming van Cobens nog uit te komen thriller 'Stay Close' te realiseren. 'Stay Close' verschijnt in maart in de Amerikaanse boekhandel, een maand later is de Nederlandse vertaling 'Blijf dichtbij' beschikbaar.

'Stay Close' gaat over het drietal Megan, Ray en Jack dat gevangen lijkt in een leven dat geen van drieën gewenst heeft. Megan, die vroeger een wild leven leidde, is inmiddels een huismoeder met een groeiend gevoel van onbehagen. Ray was ooit een fotograaf met een gouden toekomst, maar verdient tegenwoordig de kost met onbenullige opdrachten. En tot slot Jack: een politieman die maar niet kan loskomen van een onopgeloste vermissingszaak jaren geleden. Alle drie dragen ze geheimen met zich mee die degenen het dichtst bij hen nooit te weten mogen komen. Maar ze ontdekken gaandeweg dat het verleden nooit echt verdwijnt.

Coben en Kasdan lieten aan de site Deadline.com weten dat het script af is als het boek in de winkel ligt. Het is de tweede verfilming van een thriller van Coben. De eerste, 'Tell No One', dateert van 2006 en is een Franse verfilming in een regie van Guillaume Canet. Van alle overige boeken van Coben werden ook de filmrechten verkocht, maar er werden uiteindelijk geen films gerealiseerd.

(Bron: Deadline.com)

Geen opmerkingen: