19 september 2011

Wordt verwacht 258 (nieuws, 2011)

MET DE ZEGEN VAN GRISHAM

De Amerikaanse bestsellerauteur John Grisham beveelt naar eigen zeggen nooit het werk van collega's aan. ,,Ik heb talloze aanvragen voor een quote ontvangen van auteurs die een uitgeverij zochten'', aldus Grisham. ,,Ik heb ze allemaal afgewezen.''

Voor één auteur wil de meester van de legal thriller wel een uitzondering maken en dat is zijn landgenoot Corban Addison (foto). Grisham vindt dat zijn thrillerdebuut 'Gestolen onschuld' een groot publiek verdient. Niet alleen omdat het verhaal 'zo mooi' is, aldus Grisham, maar ook omdat het 'zo'n belangrijke boodschap' uitdraagt. Of Grisham het allemaal bij het rechte eind heeft, kan de lezer vanaf november 2011 zelf bepalen, want dan verschijnt 'Gestolen onschuld' bij uitgeverij Luitingh. De uitgever kwalificeert het boek als een kruising tussen Grishams 'Advocaat van de duivel' en Khaled Hosseini's 'Duizend schitterende zonnen'.

Ahalya van zeventien en Sita van vijftien raken tijdens de tsunami in 2004 hun hele familie kwijt. Op zoek naar hulp worden ze door een tussenhandelaar verkocht aan een pooier in de sloppenwijken van het Indiase Mumbai.

In Amerika heeft advocaat Thomas Clarke heeft ondertussen andere zorgen. Zijn huwelijk is op de klippen gelopen en zijn vrouw is naar haar ouders in Mumbai vertrokken. En ook op zijn werk zijn grote problemen. Dan neemt hij een rigoureus besluit. Hij reist haar achterna en gaat pro-deo werken voor CASE, Coalition Against Sexual Exploitation.

Met hulp van CASE weet hij Ahalya te bevrijden maar Sita is spoorloos verdwenen. Thomas bijt zich vast in de zaak en is vastbesloten om het meisje te vinden. Maar herwint hij daarmee ook het hart van zijn vrouw?

Addison studeerde rechten en bouwkunde. Op zijn vijftiende begon hij al te experimenteren met het schrijven van verhalen. Acht jaar lang zocht hij naar 'een verhaal met vleugels'. Uiteindelijk vond het verhaal hem, aldus zijn website.

Drie jaar geleden bracht Addisons vrouw hem op het idee van een verhaal over de wereldwijde mensenhandel. Addison verrichtte vervolgens veel onderzoek naar moderne slavernij in India, Europa en in politieke kringen in Washington D.C. In Mumbai ging hij undercover om in contact te komen met slachtoffers van mensenhandel.

Andere nieuwe titels:

Stephen King - '22-11-1963' (november 2011). Een kleine negenhonderd pagina's tellende thriller over de vraag 'Wat als John F. Kennedy niet op 22 november 1963 was vermoord?'. Klik hier voor meer informatie.
John Hart - 'Het ijzeren huis' (februari 2012). Nieuwe thriller van met prijzen overladen auteur. Michael werkt meer dan 20 jaar voor een maffiabaas in New York. Hij is beroemd en berucht, niemand durft hem wat te doen. Maar Michael krijgt moeite met zijn reputatie als hij Elena ontmoet.
Marcia Clark - 'Dood door schuld' (november 2011). Thriller van hoofdaanklager (o.a. in de zaak-O.J. Simpson) over goedgebekte hulpofficier van justitie Rachel Knight. Zij drinkt met collega Jake een borrel om te vieren dat er weer een moordenaar achter de tralies zit. Later ziet ze bij een hotel agenten rondlopen. Een vermeende pedofiel heeft een kind vermoord en daarna de hand aan zichzelf geslagen. Het blijkt om Jake te gaan. Maar Knight is overtuigd van diens onschuld.
Don Winslow - 'Wild' (januari 2012). Botanist Ben weet hoe je de beste wiet ter wereld verbouwt. Ex-SEAL Chon weet hoe je mensen verbouwt. Blondine Ophelia doet niets meer dan mooi zijn. En ze is helemaal wild van Ben én Chon. Dan wordt Ophelia door een drugsbende ontvoerd.
Thomas Young - 'Stille vijand' (oktober 2011). Terroristen hebben een bom geplaatst in een vliegtuig vol patiënten. Het toestel mag nergens landen, maar brandstof en medicijnen raken op. Er is maar één man die de situatie kan redden: majoor Parson.
Harry Kramp - 'De pitch' (januari 2012). Opvolger van reclamethriller 'De commercial'. Reclameman Paul Hollak krijgt per telefoon een aanbod: hij kan drie keer zijn huidige salaris verdienen als hij exclusief voor de mysterieuze Rus Adam Parkhomenko gaat werken. Daar zit natuurlijk een luchtje aan.
Elizabeth Corley - 'Beschermd geheim' (januari 2012). Als ondernemer Arthur Wainwright onder verdachte omstandigheden sterft, laat zijn testament het bedrijf en de familie in verwarring achter. Met name zijn zoon Graham is stomverbaasd dat niet hij maar naar Alexander het leeuwendeel erft. Graham is er niet van overtuigd dat zijn vader zelfmoord heeft gepleegd. En dan vallen er nog meer doden...
Olen Steinhauer - 'Exit strategie' (november 2011). Terwijl spion Milo Weaver snakt naar een normaal leven, samen met zijn gezin, voelen zijn vrouw en dochter zich juist steeds meer van hem vervreemd. En dan wordt Weaver ook nog op de hielen gezeten door zijn suprieuren en zijn eigen geweten.
Erik Bolt - 'De neergang van de Don' (februari 2012). Na 'Een messteek in de rug' is dit de tweede politieroman rond politieman Felix de Grave. Wanneer hij zijn oude dienstmakker de Don tegenkomt, hoort hij dat diens nichtje dood in zijn huis is aangetroffen. Vermoord door een fout vriendje, beweert de Don, maar de korpsleiding van Amsterdam-Amstelland denkt er het hare van.
Robert Ludlum & Kyle Mills - 'Het Ares Akkoord' (februari 2012). In Oeganda wordt een Special Forces-team aangevallen door een groep boeren. Op videobeelden is te zien dat de groep onnatuurlijk snel en sterk is, ongevoelig lijkt te zijn voor pijn en geen angst kent. Aan kolonel Jon Smith de taak om de zaak te onderzoeken.
Ian Rankin - 'De onmogelijke dood' (februari 2012). Malcolm Fox en zijn team van Interne Zaken worden naar het district Fife (geboorteplaats van Rankin) gestuurd. Rechercheur Paul Carter is corrupt en zijn collega's houden hem de hand boven het hoofd.
Sam Bourne - 'De uitverkorene' (januari 2012). De kersverse Amerikaanse president Stephen Baker is zeer populair, maar als een van zijn tegenstanders wordt vermoord, rijst toch direct de vraag of Baker daarvoor verantwoordelijk is. Of is het een poging hem in diskrediet te brengen? Campagne-adviseur Maggie Costello duikt in de zaak.
James Rollins - 'Hof van Eden' (november 2011). Lorna Polk, onderzoeker aan een instituut dat bedreigde diersoorten beschermt, wordt door een helikopter van de grenspolitie naar een vastgelopen vissersboot gebracht. De bemanning wordt vermist, maar aan boord zitten talloze exotische dieren in kooien. De dieren hebben iets gemeen: een verontrustend hoge mate van intelligentie.

1 opmerking:

Martin JidW zei

Leuk, Don Winslow.
De beschrijving is veelbelovend.
Ik verheug me er nu al op. :)