12 september 2011

Vlijmscherpe woorden (nieuws, 2011)

BART DEBBAUT, MANNETJESMAKER

De Vlaamse zaakvoerder en thrillerschrijver Bart Debbaut heeft een meer dan vol adressenboekje. Bij elke lancering van een nieuwe spannende roman weet hij wel weer een coryfee te strikken. Zo maakten Yves Leterme, al ruim een jaar afscheidnemend eerste minister van België, en haikumeester annex President van Europa Herman van Rompuy hun opwachting bij de presentatie van een van Debbauts thrillers.

Ook bij de doop van Debbauts nieuwste, 'Ik maak je kapot', zal een BV (Bekende Vlaming) het woord voeren. Het is Bart de Wever, voorzitter van de politieke partij N-VA en een van de sleutelfiguren in de recordbrekende Belgische regeringsvorming. Hij zal op maandag 26 september een inleiding houden in Cultuurzaal De Passant in het immer bruisende Zoutleeuw. En het is natuurlijk een dure plicht voor Debbaut om als een echte mannetjesmaker, een spindoctor op het scherp van de snede, die De Wever zo ver te krijgen dat-ie eindelijk eens werk maakt van een nieuw Belgisch kabinet.

'Ik maak je kapot' is Debbauts vierde thriller rond het Leuvense speurdersduo John Leyssens & Mieke Van Cattendyck. Waar de thriller precies over gaat, maakt ook Debbauts website niet echt duidelijk. In ieder geval zijn de vier woorden uit de titel, 'Ik maak je kapot', belangrijk. Vier vlijmscherpe, snoeiharde woorden.

Het zal toch niet op de Belgische regeringscrisis slaan...?

Geen opmerkingen: