21 september 2011

Heerlijk heldere films (nieuws, 2011)

Hollywood verfilmt Heineken-boek van Peter R. de VriesHet boek van Peter R. de Vries over de ontvoering van Alfred Heineken wordt volgend jaar in Hollywood verfilmd. De Vries heeft daartoe een contract gesloten met de Amerikaanse producent Informant Media.

De producent is van plan een internationale topcast aan te trekken voor de rolprent. De Vries, die recent bekendmaakte te stoppen met zijn tv-programma, zal als adviseur optreden. De film en zijn betrokkenheid bij het maken ervan hebben overigens niets te maken met het besluit om zijn tv-programma te beëindigen, laat De Vries weten.

De film wordt Engelstalig en wordt in Nederland, België en de Verenigde Staten opgenomen. De makers zijn van plan het verhaal over de ontvoering 'volledig waarheidsgetrouw' te verfilmen waardoor de film het predicaat 'true crime' krijgt.

In oktober gaat de Nederlandse speelfilm De Heineken Ontvoering in première, met Rutger Hauer in de hoofdrol. Met die film, waarin ontvoerder Willem Holleeder overigens niet met naam en toenaam voorkomt, heeft De Vries geen bemoeienis.

De TROS komt volgend jaar met de 4-delige Freddy, die toont hoe Heineken uitgroeide tot biermagnaat. Die serie begint als hij in 1983 wordt ontvoerd en in een loods gevangen wordt gehouden. Vanuit zijn benauwde positie blikt hij terug op zijn leven.

Geen opmerkingen: