20 september 2011

Gesignaleerd 62 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

JOHN SANDFORD - VUILE HANDEN

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt deze maand 'Vuile handen' van John Sandford, een nieuw deel in de Lucas Davenport-reeks.

Op een koude ochtend in Minnesota stormen drie gemaskerde mannen een ziekenhuisapotheek binnen. Ze binden de aanwezigen vast en halen alles overhoop. Maar er gaat iets mis en een van de personeelsleden sterft. Er is één getuige: Weather Karkinnen, chirurg en echtgenote van rechercheur Lucas Davenport.

De overvallers realiseren zich dat de politie alles op alles zal zetten om hen te pakken te krijgen, en daarom gaan ze op zoek naar de vrouw die hen kan identificeren. Zij was de enige getuige. Nu moet ze dood…

Lucas Davenport, die zich natuurlijk zelf op de zaak stort, komt daarmee onder toenemende druk te staan om het brein achter de overval te ontdekken.
Dan worden de dode lichamen van twee leden van een criminele motorbende gevonden. Davenport vermoedt dat hun dood te maken heeft met de overval en dat zij door hun medebendeleden zijn omgebracht. Maar waarom?

John Sandford is het pseudoniem van journalist en Pulitzer Prize-winnaar John Roswell Camp. Hij debuteerde in 1989. Sandford schreef dertig thrillers, waarvan eenentwintig in de Lucas Davenport-reeks en vier in de Virgil Flowers-serie. Hij woont in Minnesota.

John Sandford - Vuile handen. Uitgeverij A.W. Bruna, 272 pag., € 19,95. ISBN 978 94 005 0111 9

Geen opmerkingen: