22 september 2011

Stilte, opnamen! (nieuws, 2011)

UTRECHTSE GEMEENTE DECOR VAN NOORT-THRILLER

In het eerste weekeinde van oktober strijkt de filmploeg van regisseuse Will Koopman in het Utrechtse Leusden neer om opnamen te maken van de film 'De verbouwing'. Het gaat om een bewerking van de gelijknamige vierde thriller van Saskia Noort.

De opnamen vinden plaats in en om een pand dat voor de privékliniek 'Duinhoeve' uit het boek moet doorgaan. Koopman maakte eerder een speelfilm op basis van Noorts eerste thriller 'Terug naar de kust'. Het scenario voor 'De verbouwing' werd geschreven door Lex Wertwijn.

De belangrijkste rollen worden vertolkt door Tjitske Reidinga ('Gooische Vrouwen') als hoofdrolspeelster Tessa, Peter Blok ('In Therapie', 'Evelien') als Johan, Mark Rietman ('Vuurzee') als Rogier, nieuwkomer Alex Hendrickx (Tom), Nanette Drazic (Maugosha / Gosha), Terence Schreurs (Kimmy), Redbad Klynstra (Stenjek), Masha-Maria Chernova (Juli) en Sieger Sloot (Hylke).

De thriller vertelt over plastisch chirurg Tessa (Tjitske Reidinga), die in alle opzichten geslaagd lijkt in het leven. Haar leven ligt in werkelijkheid overhoop met een puberende zoon (Alex Hendrickx) en haar onstabiele partner (Mark Rietman) die de verbouwing van hun huis op zich neemt. De verbouwing lijkt uit te lopen op een ramp en in een wanhopige poging neemt ze hulp aan van een oude vriend (Peter Blok). Daarmee komt ze in een situatie terecht waaruit geen weg meer mogelijk lijkt.

Na 'Terug naar de Kust' en 'De Eetclub' is 'De Verbouwing' de derde boekverfilming van Saskia Noort. De film wordt najaar 2012 in de bioscopen verwacht. In november 2011 verschijnt bij uitgeverij Anthos Noorts vijfde thriller 'Koorts'

Geen opmerkingen: