22 september 2011

Zeeziek en zo (nieuws, 2011)

SURFVERLEDEN AGATHA CHRISTIE IN BOEKVORM

Een reeks brieven waarin detectiveschrijfster Agatha Christie verhaalt over haar avonturen tijdens haar wereldreis in 1922, verschijnt volgend jaar in boekvorm. In de wekelijkse correspondenties aan haar moeder schreef ze onder meer over haar zeeziekte, surflessen, verbrand raken door de zon en vreemde ontmoetingen, meldt The Guardian.

De 31-jarige Christie, die toen al twee boeken had gepubliceerd, liet voor de expeditie haar tweejarige dochter en eerste man achter in Engeland. Ze bezocht Hawaï, Nieuw-Zeeland, Canada, de VS, Australië en Zuid-Afrika. Bij Kaapstad en Honolulu leerde de auteur zich staande te houden op een surfplank.

De schrijfster was een fervent reiziger. Volgens de uitgever laat het boek vol voorheen ongepubliceerde brieven, foto's, ansichtkaarten en krantenknipsels zien dat de liefde voor exotische plots en oorden in haar werk begon met die wereldreis.

Het boek 'The Grand Tour' komt in april 2012 uit bij uitgeverij HarperCollins. De uitgever sloot daartoe een contract met Christies kleinzoon Mathew Prichard en de Agatha Christie Archive Trust. Van Christies ruim honderd boeken, korte verhalen en toneelstukken werden wereldwijd meer dan twee miljard exemplaren verkocht.

(Bron: The Guardian)

1 opmerking:

marco zei

Christie liet haar man niet achter. Die was juist degene die op die wereldreis ging (het was zijn baantje), en zijn vrouw meenam. Het staat allemaal beschreven in Christie's autobiografie.