13 september 2011

Gesignaleerd 61 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

GERARD O'DONOVAN - DODENLIJST

Bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf verscheen vorige week 'Dodenlijst' van Gerard O'Donovan. Het is de tweede thriller met rechercheur Mike Mulcahy in de hoofdrol.

Mike Mulcahy zit eindelijk op zijn plek bij de politie van Dublin, bij de International Liaison Unit. Dan vraagt journaliste Siobhan Fallon zijn hulp bij het opsporen van een vermiste vrouw – de vriendin van een rijke makelaar die net onder verdachte omstandigheden zelfmoord heeft gepleegd.

Mulcahy is al erg druk met zijn eigen zaken: de moord op een Ierse drugsbaron in Spanje en de mysterieuze vondst van een grote partij cocaïne voor de kust van Ierland. Siobhan en hij kunnen nog niet vermoeden dat de drie zaken niet alleen verband houden met elkaar, maar ook met de komst van een beruchte huurmoordenaar uit Colombia. Samen raken ze verwikkeld in een jacht op een moordenaar die geen enkel middel schuwt om de enige die de waarheid kent voor altijd het zwijgen op te leggen.

Gerard O'Donovan begon zijn carrière bij de Ierse douane en woonde enige tijd in Madrid en Wenen voordat hij journalist en recensent werd voor o.a. The Sunday Times en The Daily Telegraph. In 2007 behaalde hij met zijn eersteling 'Kruisiging' de shortlist voor de Debut Dagger van de Crime Writers' Association.

Gerard O'Donovan - Dodenlijst. Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf, € 17,99. ISBN: 978 90 475 1684 2
www.gerard-odonovan.com

Geen opmerkingen: