12 september 2011

Gesignaleerd 60 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

BIRGER BAUG - VERLOSSING

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt de thriller 'Verlossing' van de Noorse auteur Birger Baug. De uitgever belooft een terugkeer van het politieduo Heming en Holm, dat eerder van zich deed lezen in 'Straf'.

Inspecteur Halvor Heming is met zijn gezin op vakantie op een eiland in het noorden van Noorwegen. Thuis in Oslo buigt zijn collega Kristine Holm zich over de onverklaarbare golf van verdachte sterfgevallen onder de drugsverslaafden van de stad. Wanneer ze met een anonieme tipgever afspreekt, wordt ze aangevallen door twee mannen, die haar met een mes neersteken.

Holm belandt, in coma, in het ziekenhuis en Heming keert meteen terug van vakantie om de zaak over te nemen en de aanvallers van zijn collega te vinden. Al snel komt hij te weten dat er een nieuwe, onbekende drugsleverancier in de stad is; niet Noord-Afrikaans, zoals de andere dealers, maar van Scandinavische origine. Tegelijkertijd raakt Heming in contact met de studente Irene, die voor haar studie veel patiëntendossiers heeft ingezien en mogelijk over cruciale informatie beschikt. Irene blijkt echter niet helemaal eerlijk te zijn tegen Heming. Wat houdt ze achter?

Birger Baug (1969) werd geboren in Nordby bij Oslo. Hij studeerde politieke wetenschappen, literatuurwetenschap en journalistiek en werkte zeven jaar als journalist bij de krant Dagavisen.

Birger Baug - Verlossing. Uitgeverij A.W. Bruna, 312 pag., € 17,95. ISBN 978 94 005 0101 0

Geen opmerkingen: