10 september 2011

Gesignaleerd 59 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

MONALDI & SORTI - MYSTERIUM

Bij uitgeverij Cargo is donderdag 8 september de vierde thriller 'Mysterium' van het Italiaanse duo Monaldi & Sorti verschenen. Ook in deze historische thriller speelt Atto Melani de hoofdrol.

Tyrrheense Zee, december 1646. De jonge castraat Atto Melani lijdt met zijn reisgezelschap schipbreuk. Ze stranden op een vergeten eiland, waar Melani in een verlaten fort de sporen aantreft van een Slavonische monnik en de schat waar de castraat, net als zijn reisgenoten, naar op zoek was: een aantal verloren gewaande literaire meesterwerken uit de Oudheid.

Tijdens de speurtocht die hierop volgt, ontdekt Melani een verband tussen de meesterwerken en een vijf jaar eerder gepleegde, mysterieuze moord, waarvan de dader onvindbaar is. Langzaam ontrafelt zich het grote geheim achter de eeuwenoude geschriften.

Rita Monaldi en Francesco Sorti haalden met 'Imprimatur', 'Secretum' en 'Veritas', de eerste drie delen van de Atto Melani-reeks, haalden ze wereldwijd de bestsellerlijsten. Dit jaar schreven zij het geschenkboekje van de Maand van het Spannende Boek: 'Versluiering'.

Monaldi & Sorti - Mysterium. Vertaling: Jan van der Haar. Uitgeverij Cargo, 800 pag., € 24,90. ISBN 978 90 234 6350 4.

Geen opmerkingen: