27 september 2011

Scheve schaats (nieuws, 2011)

'SCHADUW' ONTDEKT BERNHARDS ACHTSTE DOCHTER

Nadat deze zomer werd onthuld dat prins Bernhard een derde buitenechtelijke dochter zou hebben gehad, laat uitgeverij A.W. Bruna weten dat er nog een vierde buitenechtelijke dochter is geïdentificeerd. Wie dit is, zal pas in oktober worden onthuld. En dat gebeurt in de thriller 'De Schaduw contra de Schorpioen', een nieuw deel in de Havank-serie van Tomas Ross, dat op 18 oktober verschijnt.

Niemand minder dan de beroemdste speurder uit de Nederlandse geschiedenis is verantwoordelijk voor deze opzienbarende ontdekking, stelt de Utrechtse uitgever. ,,Niet alleen heeft hij de daders weten te identificeren van de aanslagen die Frankrijk deze zomer in de ban hielden, hij wist terloops ook te achterhalen dat prins Bernhard der Nederlanden een achtste dochter had.'' Dat het uitgerekend Ross is die over weer een scheve schaats van de 'Schavuit van Oranje' schrijft, zal de koninklijke familie niet verbazen. Bij leven en welzijn liet de prins al weten dat de Haagse misdaadschrijver niet in zijn eerste leugentje was gestikt.

Het gaat niet alleen over buitenechtelijke dochters in het nieuwe Havank-boek. Een reeks aanslagen zet Europa in vuur en vlam. De Broederschap van de Schorpioen is een heilige oorlog begonnen en burgers, politie en de politiek schreeuwen moord en brand. Het is een zaak die commissaris Charles C.M. Carlier eigenlijk niet aangaat. Maar dan blijkt dat de aanslagen verband houden met een moord die hem wél aangaat. Het spoor voert via Poitiers, Londen en Den Haag uiteindelijk terug naar Parijs, waar op een dag honderden dagjesmensen de Eiffeltoren beklimmen zonder ook maar één vermoeden...

'De Schaduw contra de Schorpioen' is deel 57 in de Havank-serie. Van de Havank-boeken, waarvan het eerste deel in 1935 verscheen, zijn meer dan tien miljoen exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: