17 januari 2011

Vanuit Dubai (nieuws, 2011)

NIEUWE JAMES BOND-THRILLER HEET 'CARTE BLANCHE'

De nieuwe James Bond-thriller, die in mei van dit jaar op de markt komt, heet 'Carte Blanche'. Dat heeft de Amerikaanse schrijver Jeffery Deaver, die door de erven van auteur en geestelijk vader Ian Fleming is gevraagd het boek te schrijven, vandaag bekendgemaakt. Dat gebeurde tijdens een persbijeenkomst in Dubai.

Evenals Fleming haalt Deaver, zo zegt hij, zijn inspiratie uit exotische locaties waar ook ter wereld. Na een bezoek vorig jaar aan het Emirates Airline Festival of Literature in Dubai besloot de schrijver dat een deel van de thriller zich in deze stad zou afspelen. ,,Ik ben verheugd weer in Dubai te zijn'', stelt Deaver in een verklaring op zijn website. ,,Een perfect Bond-decor, speciaal voor een thriller die van onze held weer het uiterste vergt.''

Over de titel zei Deaver: ,,In de spionagewereld is het geven van carte blanche aan een agent een blijk van enorm vertrouwen. Een deel van de suspense in de thriller is de onderliggende vraag wat nog acceptabel is als het om zaken van nationale en internationale veiligheid gaat. Zijn er grenzen die zelfs James Bond niet zou moeten oversteken?'' In Dubai komt Bond een oude vriend tegen met wie hij achter een onverbeterlijke schurk aan gaat.

In 'Carte Blanche' keert ook Flemings favoriete auto, een Bentley, weer terug. In de veertien thrillers die Fleming schreef reed geheim agent 007 drie keer in een Bentley. In de nieuwe thriller mag Bond een Bentley Continental GT besturen.

Geen opmerkingen: