17 januari 2011

In afwachting van (nieuws, 2011)

OP DE UITKIJK VOOR DE 'POE TOASTER'

Liefhebbers van het werk van de Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe, de grondlegger van het detectivegenre, zullen deze week opnieuw afreizen naar de stad Baltimore. Zij hopen een glimp op te vangen van de mysterieuze figuur, die ook wel bekend staat als de 'Poe Toaster'.

De 'Poe Toaster' heeft de afgelopen zes decennia op de geboortedag van Poe, 19 januari, elk jaar drie rozen en een halfvolle fles cognac achtergelaten op het graf van de schrijver. Vorig jaar kwam de onbekende zonderling echter niet opdagen.

Het niet verschijnen heeft het mysterie alleen maar groter gemaakt. Jeff Jerome, de curator van het Poe House and Museum in Baltimore verwacht woensdag dan ook een groter aantal nieuwsgierigen dan in voorgaande jaren. Zij hopen allemaal dat de 'Poe Toaster' zich weer zal laten zien. Edgar Allan Poe werd geboren in 1809 en stierf op 7 oktober 1849.

Vier jaar geleden beweerde de toen 92-jarige voormalige advertentiemanager Sam Porpora dat hij de 'Poe Toaster' was. Maar daar werd toen weinig geloof aan gehecht.

Geen opmerkingen: