17 januari 2011

Myrons beginjaren (nieuws, 2011)

VROEGE COBEN-THRILLERS IN NEDERLANDSE VERTALING

Uitgeverij Boekerij brengt dit jaar vier nog niet eerder vertaalde thrillers van de Amerikaanse schrijver Harlan Coben op de markt. Deze boeken verschenen in het begin van Cobens carrière en die van zijn personage, sportagent Myron Bolitar.

Deze week zijn 'Vals spel' en 'Tegenwerking' in een vertaling van Martin Jansen in de Wal verschenen. Komend najaar zullen 'Vermist' en 'Ontwricht' in de boekhandel verschijnen.

In 'Vals spel' (1995) wordt sportmakelaar Myron Bolitar geïntroduceerd. Hij staat op het punt een grote slag te slaan. Net als Christian Steele overigens, een rijzende ster in het American football en een belangrijke cliënt van Myron. Maar wanneer Christian een telefoontje krijgt van een voormalige vriendin, een vrouw van wie iedereen dacht dat ze dood was, dreigt de deal niet door te gaan. Myron probeert de waarheid te achterhalen en stuit op een beerput vol leugens, geheimen en een familietragedie.

Myron Bolitar beproeft zijn succes in 'Tegenwerking' (1996)in een andere tak van sport: tennis. Valerie Simpson, een topspeelster en cliënt van Myron, wordt echter op klaarlichte dag vermoord. Haar mannelijke collega geldt als belangrijkste verdachte. Vlak voor haar dood heeft Valerie nog geprobeerd contact op te nemen met Myron. Zijn naspeuringen leiden hem onder andere naar een oude moordzaak, de maffia en een corrupte senator.

Klik hier voor een interview met Harlan Coben uit 1999

Geen opmerkingen: