27 januari 2011

Uit de kast (nieuws, 2011)

TESS FRANKE ONTHULT IDENTITEIT

Thrillerauteur Tess Franke, die zich al jaren achter een pseudoniem verschuilt, onthult zaterdag haar ware identiteit. Dat zal gebeuren in een interview met het Algemeen Dagblad over haar nieuwe thriller 'Maskerade', die vandaag verschijnt.

Tess Franke is de nom de plume van een in 1970 geboren juriste, die volgens haar uitgever sinds enkele jaren met haar gezin op een 'onlokaliseerbaar adres' in Florida woont. Het was een gedwongen verhuizing, nadat haar man die als advocaat in enkele geruchtmakende zaken optrad, ernstige dreigementen had ontvangen. In de VS maakte Franke kennis met de romans van Isabel Allende en Sara Paretsky en besloot het zelf ook eens te gaan proberen.

Franke is overigens niet de enige thrillerauteur die onder een schuilnaam publiceert. Een paar jaar geleden verscheen 'In Dubio', van de naar de Verenigde Staten uitgeweken undercoveragente Eva Noorlander. Van Noorlander is sindsdien overigens geen publicatie meer verschenen. Ook onder pseudoniem en met veel commercieel succes publiceert Suzanne Vermeer.

Geen opmerkingen: