06 januari 2011

Lange adem (nieuws, 2011)

CLOONEY SPEURT NAAR FLORENTIJNS MONSTER

George Clooney gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe thriller 'The Monster of Florence', naar het gelijknamige boek van Douglas Preston en Mario Spezi uit 2008. Clooney zal ook als producent optreden bij het project, dat nog geen regisseur aan zich heeft verbonden, zo meldt Variety.

'The Monster of Florence' vertelt het verhaal van hoe twee schrijvers, Preston en Spezi, op het spoor kwamen van een seriemoordenaar die in de periode tussen 1968 en 1985 acht koppels in en rond de Italiaanse stad Florence op gruwelijke wijze vermoordde. Clooney moet de rol spelen van Douglas Preston, die met Spezi de vermeende dader opspoorde en hem met hun bevindingen confronteerde.

Een eerder boek van Spezi over deze zaak werd al verfilmd in 1986: ''Il Mostro di Firenze'. Dit was echter een volledig Italiaanse productie. De serie moorden is ook de inspiratie geweest voor het boek 'Hannibal' van Thomas Harris, dat verfilmd is in 2001 met Anthony Hopkins in de hoofdrol.

Overigens is de verfilming van 'The Monster of Florence' een zaak van lange adem. Want in 2008 meldde Variety op gezag van Douglas Preston dat acteur Tom Cruise de film zou gaan produceren.

Mario Spezi schreef als journalist artikelen over de reeks moorden en raakte geobsedeerd door de misdrijven. Douglas Preston raakte betrokken toen zijn familie een boerderij kocht in de omgeving van een van de moordlocaties. De twee verdiepten zich zo fanatiek in de zaak dat de politie Spezi uiteindelijk als verdachte ging beschouwen en Preston aan een verhoor onderwierp.

(Bron: Variety)

Geen opmerkingen: