12 januari 2011

Begrip krijgen (nieuws, 2011)

LAW & ORDER-PRODUCER TEKENT BOEKENDEAL

De Amerikaanse producer Neal Baer ('Law & Order') maakt volgend jaar zijn debuut als schrijver met de eerste van drie thrillers. Baer (1955), die de boeken samen met zijn collega-producer Jonathan Greene schrijft, heeft daarvoor een contract afgesloten met uitgeefhuis Kensington. Het gaat om medische thrillers, die zich afspelen in de wereld van de forensische psychiatrie. Het eerste boek, getiteld 'Kill Switch', komt in januari 2012 op de markt, delen twee en drie volgen in 2013 en 2014.

De thrillerreeks spitst zich toe op Claire Waters, een jonge forensisch psychiater. Baer, eigenlijk kinderarts van beroep, heeft zich verdiept in de psychiatrie en kwam door zijn werk voor de tv-serie Law & Order in contact met veel forensische psychiaters. ,,Ik ben geïnteresseerd in de wetenschap die erachter probeert te komen wat een crimineel drijft. Ook Claire wil leren begrijpen waarom iemand een misdrijf begaat'', aldus Baer.

Baer en Greene hadden de verhaallijn al acht jaar geleden bedacht. Nu willen de twee het project compleet maken, met mogelijk een verfilming van de nog te publiceren thrillers.

(Bron: Deadline.com)

Geen opmerkingen: