14 december 2010

Wordt verwacht 218 (nieuws, 2010)

IN DE LIFT MET JE DODE ECHTGENOOT

Een vrouw staat in de lift van de Bijenkorf in Rotterdam plotseling oog in oog met haar dertig jaar geleden overleden echtgenoot. En natuurlijk gelooft niemand haar verhaal.

Zo begint 'De verschijning', de derde misdaadroman van Agathe Wurth. Het boek wordt in mei 2011 uitgegeven door Ellessy Crime.

De vrouw (uit de lift) neemt contact op met een jeugdvriendin, de vrouw van inspecteur Leo Vermeulen. Korte tijd later rijdt ze met haar auto de Nieuwe Maas in. Een getuige weet te melden dat ze met opzet door een zware zwarte auto met grote snelheid van de kade is geduwd. Moord dus. Er volgt nog een moord en een ontvoering. Inspecteur Vermeulen raakt via zijn vrouw persoonlijk betrokken bij een geraffineerd misdaadcomplot en internationale drugshandel.

Agathe Wurth debuteerde in 2005 met de psychologische misdaadroman 'Ongeluk', waarin inspecteur Vermeulen het onderzoek naar een verdronken vrouw leidt. Twee jaar later verscheen haar tweede thriller 'De Maasmoorden'. Wurth woonde jarenlang in het buitenland. Tijdens haar werkzaamheden in een pathologisch-anatomisch laboratorium raakte ze geïnteresseerd in onnatuurlijke doodsoorzaken. Inmiddels woont de schrijfster al weer jaren in Rotterdam en haar boeken spelen zich grotendeels ook af in en rond de Maasstad.

Andere nieuwe titels:

Martin Koomen - 'Het dode punt' (mei 2011). Koomen keert terug naar 1966: een onrustig jaar voor Amsterdam met happenings, een oproer van boze bouwvakkers en de rellen bij het huwelijk van prinses Beatrix. Een dubbele moord in de Rivierenbuurt bleef destijds door toedoen van de autoriteiten onbekend. Tot nu toe.

Geen opmerkingen: