25 december 2010

Wordt verwacht 220 (nieuws, 2010)

2011: HET JAAR VAN LOES DEN HOLLANDER

Tweeduizendelf wordt zo goed als zeker het jaar van Loes den Hollander. De uiterst productieve Noord-Hollandse schrijfster is met haar thriller 'Wisselgeld' op website Crimezone genomineerd voor de beste thriller van 2010, de toneelbewerking van haar thriller 'Dwaalspoor' uit 2008 door de Toneelschuur gaat op 13 januari in première en in maart 2011 kunnen we bij uitgeverij Karakter haar negende thriller, 'Zielsverwanten', tegemoet zien.

Ook 'Zielsverwanten' is een pure relatiethriller: John Koopmans is kok en eigenaar van een eetcafé. Ageeth Vos is directeur van een zorginstelling (zoals Den Hollander tot enkele jaren geleden was). Als John veroordeeld wordt tot een taakstraf die hij moet uitvoeren in het verzorgingshuis waar Ageeth directeur is, ontmoeten ze elkaar. er gebeurt iets met ze, maar hun ongelijkwaardige posities tellen zwaar.

Ze weten niet dat ze nauwlettend worden gevolgd door iemand die heel geïnteresseerd is in Ageeth. Iemand die bereid is alles op alles te zetten om haar te krijgen en nergens voor terugdeinst, zelfs niet voor moorden. Ook al zijn de slachtoffers kwetsbare ouderen. Dan valt er een slachtoffer dat niet oud is. Op dat moment komen John en Ageeth in een totaal onoverzichtelijke situatie terecht en lijkt de moordenaar vrij spel te hebben.

Andere nieuwe titels:

Michael Peinkofer - 'Het licht van Shambala' (februari 2011). Op de bergtoppen van Tibet ligt de dood op de loer. Er dreigt een donker gevaar voor de gehele mensheid. Maar dat dringt vooralsnog niet door tot de jonge archeologe Sarah Kincaid.
Philipp Vandenberg - 'De Pompeïsche voorspelling' (april 2011). Lucius Aphrodisius leidt een onbekommerd bestaan als pachtinner in Macullum, de grote markthal. Maar dan wordt zijn leven ruw opgeschrikt: Aphrodisius is getuige van een geheimzinnige serie moorden.
Ton de Zeeuw - 'Hete bliksem' (maart 2011). Na het overdreven karikaturale 'Aangebrand' is 'Hete bliksem' het tweede thrilleravontuur waarin culinair recensent Nic Hak verzeild raakt. Hak gaat een ronkende relatie aan met niemand minde dan Japke Buikema, de goedgebekte en mooie minister van Groene Stroom & Overzeese Uitdeling. Dat kan natuurlijk niet goed gaan.
Kathryn Mackel - 'De geesten' (april 2011). Joshua Lazarus boekt enorme successen met zijn tv-show waarin hij als medium boodschappen aan mensen doorgeeft van hun dierbare overledenen. Het is allemaal doorgestoken kaart. Maar dan begint er een 'vreemde stem' Lazarus genadeloos te achtervolgen.

Geen opmerkingen: