08 december 2010

Inlevingsvermogen (nieuws, 2010)

FILM 'JETSET' OP STAPEL

De filmrechten van 'Jetset', de jongste thriller van Marion Pauw, zijn verkocht aan de Amsterdamse filmproducent NL Film. De opnamen van de film staan gepland voor 2011, meldt zowel uitgeverij Anthos als NL Film.

'Jetset' verscheen in oktober van dit jaar. Inmiddels zijn er volgens Anthos meer dan 40.000 exemplaren verkocht.

NL Film – onder meer producent van 'De Storm' en 'Penoza' – en Anthos zeggen zich te verheugen op de samenwerking. ,,Dit boek leent zich bij uitstek voor een verfilming'', aldus filmproducent Alain de Levita. ,,Het is een klassieke whodunit, erg spannend en met veel humor en inleving geschreven.'' De Levita en Pauw kennen elkaar wat langer dan vandaag: De Levita regisseerde de NCRV-serie 'In Therapie', waarvoor Pauw het script schreef.

Voor wie 'Jetset' niet gelezen heeft: Om zijn honderdste miljoen te vieren nodigt de succesvolle zakenman Alexander Zilver zijn beste vrienden, zijn dochter en zijn nieuwe vriendin uit om een week lang met hem op een luxueus jacht door het Caribisch gebied te varen. Op de tweede dag wordt Alexander dood aangetroffen in zijn hut. Kapitein Schmidt en hoofdstewardess Lou vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit. Ze komen tot de ontdekking dat iedere gast wel een motief heeft. De situatie op het jacht wordt steeds nijpender, al helemaal als het lijk van Alexander Zilver spoorloos verdwijnt.

Marion Pauw (1973) schreef eerder 'Villa Serena' (2005), 'Drift' (2007), 'Daglicht' (2008), dat bekroond werd met de Gouden Strop, en 'Zondaarskind' (2009).

Geen opmerkingen: