27 december 2010

Potentieel liberaal... (nieuws, 2010)

SASKIA NOORT PERSOON VAN 2010?

Schrijfster Saskia Noort is door de redactie van het magazine Pluspost genomineerd voor de titel Persoon van het jaar 2010. De genomineerden zijn volgens Pluspost mensen, die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse samenleving. ,,Het gaat niet primair om goed of slecht, maar om wie onze maatschappij het meeste in beweging heeft gezet.''

Pluspost bestaat sinds 3 februari 2009 en richt zich vooral op de (potentieel) liberalen in Nederland. De redactie zegt veel belang te hechten aan de vrije markt met een beperkt aantal faire en bewaakbare spelregels. ,,We zijn een fel tegenstander van het doorgeschoten polderklimaat, met stapelbanen en elkaar de bal toespelende bestuurders.'' De Pluspostkrant verschijnt dagelijks, 7 dagen in de week.

Noort, over wie gememoreerd wordt dat ze twee miljoen boeken heeft verkocht en twee thrillers zag worden verfilmd, moet acht concurrenten zien voor te blijven. En dat zijn niet de minsten: Geert Wilders, prinses Máxima, Mark Rutte, Maxime Verhagen, Yvon Jaspers, Wesley Sneijder, Harry Mulisch en Feike Sybesma, die chemiebedrijf DSM wist te reorganiseren. Onbekend is wanneer de naam van de winnaar wordt onthuld.

2 opmerkingen:

Guido Huisintveld zei

Van dit soort berichten krijg ik jeuk op plekken waar het niet hoort...
Vorig jaar hadden ze Anoek genomineerd. ANOEK!
Ze bedoelden Anouk...
Misschien zijn ze een beetje dyslectisch. Dan kijk je niet verder dan Saskia Noort. ;-)

Peter Kuijt zei

Toch maar krabben, Guido!