26 december 2010

Wordt verwacht 221 (nieuws, 2010)

EVEN GEEN ANNA PIGEON

De naam van Nevada Barr zal niet bij iedere thrillerliefhebber een belletje doen rinkelen. Toch timmert deze Amerikaanse schrijfster al jaren aan de weg. Ze vestigde haar naam met inmiddels ruim vijftien misdaadromans die zich afspelen in nationale parken en waarin ranger Anna Pigeon de hoofdrol heeft. Met Track of the Cat (in het Nederlands verschenen als 'Het spoor van de kat' won ze zowel een Agatha Award als Anthony Award voor beste debuut.

In april 2011 verschijnt bij uitgeverij De Kern een nieuwe thriller van de hand van Barr: '13½'. Deze keer gunt Barr ranger Pigeon een sabbatical. Volgens de uitgever is '13½' Barrs eerste standalone-thriller, die 'spannender en donkerder is dan haar eerder boeken'.

Handig om te weten: '13½' is een gevangenistatoeage die staat voor: 1 rechter + 12 juryleden + 'half a chance' ('geen schijn van kans'). Dylan Raines ('Butcher Boy') heeft zijn ouders en zusje vermoord toen hij elf jaar oud was. Zijn broer Richard, de enige die het gezinsdrama heeft overleefd, heeft hem altijd beschermd. Wanneer Dylan vrijkomt, maken ze in New Orleans een nieuwe start onder een nieuwe identiteit.

Polly Deschamps heeft zich omhooggewerkt uit de armoede. Ze is lerares e heeft een eigen huis, waar ze woont met haar twee dochters. Polly heeft geen enkele reden om te twijfelen aan het verleden van haar nieuwe vriend.

Nevada Barr werd in 1952 geboren in Yerington, Nevada. Ze is overigens niet vernoemd naar de staat waar ze geboren is, maar naar een karakter in een van haar vaders favoriete boeken. Na een toneelopleiding was ze twee decennia werkzaam in het theater, voor tv-stations en commercials.

Andere nieuwe titels:

Helen Grant - 'De glasduivel' (april 2011). De vader van Lin Fox verhuist zijn hele gezin naar Duitsland, omdat hij daar verloren gewaande gebrandschilderde ramen hoopt te vinden. De kostbare ramen zouden zijn academische carrière weer op de rit kunnen krijgen. Maar het gerucht gaat dat de ramen vervloekt zijn en dat er een duivel achter huist.

Geen opmerkingen: