04 augustus 2010

Jetset en Vluchtgedrag (nieuws, 2010)

HANDJEVOL THRILLERAUTEURS OP MANUSCRIPTA

De Stichting CPNB heeft vandaag de programmering bekendgemaakt van Manuscripta, de opening van het boekenseizoen. Volgens de organisator komen meer dan honderd auteurs naar de boekenmanifestatie. Zij geven lezingen, interviews en optredens op een van de tientallen podia.

De 4e editie van Manuscripta vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 4, zondag 5 en maandag 6 september. Verspreid over het gehele terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam presenteren ruim 100 uitgeverijen hun uitgeefplannen voor het najaar. Daarnaast worden op Manuscripta de nominaties voor de NS Publieksprijs bekendgemaakt, de persbijeenkomst Kinderboekenweek gehouden en sinds vorig jaar de selexyz debuutprijs uitgereikt. Manuscripta is op zaterdagavond en zondag geopend voor het publiek. De maandag is alleen voor het boekenvak en de media.

Er komt ook een handjevol thrillerauteurs naar Manuscripta. Zo zit Karin Slaughter op zaterdag 4 september aan tafel met collega-schrijver Elia Barcélo. Ze zullen beiden vertellen over hun nieuwste thrillers, Slaughter over 'Verbroken', Barcélo over 'Laura'. Een dag later doen Marion Pauw en Elvin Post een boekje open over respectievelijk 'Jetset' en 'Roomservice'. Saskia Noort komt vertellen over de verfilming van haar thriller 'De eetclub'. Er zal ook een voorproefje van de film te zien zijn.

Uitgeverij Cargo bestaat tien jaar en viert dat op Manuscripta met een optreden van Karin Slaughter en Willem Asman. Debutant Pieter Bart Korthuis klapt uit de school over zijn thriller én tv-serie 'Penoza'. Later die dag voelt GNM-voorzitter Willem Asman vier misdaadschrijvers aan de tand over hun nieuwste boeken: Ron de Zeeuw ('Schaduwgrens'), Judith Visser ('Trip'), Marit Hofland ('Volmaakt' en Loes den Hollander ('Vluchtgedrag').

Zie voor de gehele programmering de website van Manuscripta.

Geen opmerkingen: