26 augustus 2010

Strenge regels (nieuws, 2010)

UNIEBOEK NEGEERT MANUSCRIPTA

Wie op de komende boekenmanifestatie Manuscripta op 4, 5 of 6 september wil vernemen wat uitgeverij Unieboek | Het Spectrum zoal in de aanbieding heeft, zal van een koude kermis thuiskomen. De uitgeverij laat de 'feestelijke opening van het boekenseizoen', zoals Manuscripta zichzelf bestempelt, aan zich voorbijgaan.

Unieboek | Het Spectrum was er in de twee voorgaande jaren wel bij. Maar nu ,,hebben wij ervoor gekozen dit jaar niet aanwezig te zijn'', laat de uitgeverij in een persbericht weten. ,,Door de strenge regels van de organisatie kunnen wij onze boeken en auteurs niet op die manier profileren zoals wij dat graag zouden willen.''

Tegenover Boekblad laat marketingmanager Marja van der Meer weten dat de uitgeverij is afgehaakt omdat ze er geen boeken mag verkopen en er maar twee van de 15 idee├źn uitgevoerd konden worden. ,,De vorige jaren kregen wij op de publieksdag heel veel mensen aan de stand die de boeken die we lieten zien wilden kopen, maar dat mocht niet. En de boekhandels die op Manuscripta boeken verkopen, verkopen alleen boeken van optredende auteurs'', aldus Van der Meer.

Op Manuscripta dus geen nieuws over onder andere de komende thrillers bij Unieboek-imprint Van Holkema & Warendorf. Wie daar toch iets meer over wil weten, kan hier op De Spanningsblog terecht. Overigens zijn er op Manuscripta meer dan honderd uitgeverijen die wel hun komende uitgaven presenteren.

(Bron: Boekblad)

Geen opmerkingen: