05 augustus 2010

Zeker de helft (nieuws, 2010)

DWARSLIGGER® DRIJFT VOORAL OP ANTHOS

Een klein jaar na de lancering van de dwarsligger® moet dit 'kantelboekje' het nog voornamelijk hebben van de uitgaven van Ambo|Anthos. Van de 53 boeken uit de fondslijst, is zeker de helft afkomstig van deze uitgeverij.

Het dwarsligger®-concept werd vorig jaar september gelanceerd op de boekenmanifestatie Manuscripta. Het 145 gram wegende boekje van 12 bij 8 centimeter dat overdwars moet worden gelezen, werd bedacht door directeur Hugo van Woerden van bijbeluitgeverij Jongbloed. Voor de ontwikkeling van het concept zocht hij samenwerking met een uitgever van algemene boeken en kwam bij het concern NDC|VBK terecht. Binnen die onderneming brengen de uitgeverijen Ambo|Anthos en Kosmos de dwarsligger in de handel. Vandaar ook dat er veel Anthos-titels als dwarsligger® zijn te verkrijgen.

Van uitgeverij Anthos zijn komend najaar weer enkele thrillers in het nieuwe metéénhandtelezenformaat verkrijgbaar. Zo ligt 'Zondaarskind' van Marion Pauw vanaf oktober 2010 in de winkel, evenals 'Vals beeld' van Elvin Post en 'Schaduwzuster' van Simone van der Vlugt. 'Kolyma' van Tom Rob Smith is al vanaf deze maand te koop. In september 2010 en oktober 2010 verschijnen respectievelijk de bundel 'Dubbele moord' van Agatha Christie en 'Lokaas' van Lee Child in broekzakformaat. Beide titels werden oorspronkelijk uitgegeven door Luitingh.

Geen opmerkingen: