17 augustus 2010

Volstrekt onbekend (nieuws, 2010)

ROONEY MARA WORDT LISBETH SALANDER

Sinds het nieuws dat de Zweedse verfilming van 'Mannen die vrouwen haten', het succesvolle boek van Stieg Larsson, een Amerikaanse remake zou krijgen, doken er veel berichten op over actrices die geinteresseerd zouden zijn in de uitdagende rol van hackster Lisbeth Salander.

Uiteindelijk heeft regisseur David Fincher, die eerder aangaf de rol het liefst aan een volstrekt onbekende actrice te willen geven, besloten de rol aan te bieden aan actrice Rooney Mara. Zij heeft een belangrijke rol in Fincher's laatste film, 'The Social Network', en zou hem daarbij dermate overtuigd hebben dat hij haar de rol heeft aangeboden.

De bekendste rol van de 25-jarige Mara is voorlopig als Nancy in de remake van de remake van 'A Nightmare on Elm Street' eerder dit jaar. In 'The Girl with the Dragon Tattoo' zal ze te zien zijn tegenover Daniel Craig die de rol van journalist Mikael Blomqvist vertolkt. Ook Robin Wright en Stellan Skarsgard hebben belangrijke rollen in de film. David Fincher begint volgende maand in Zweden aan de opnames van 'The Girl with the Dragon Tattoo', die in 2011 in de bioscopen te zien moet zijn.

(Bron: Filmtotaal)

Geen opmerkingen: