05 augustus 2010

Jeff Abbott - Vlucht (2010)

De draad kwijt


(Door Arno Ruitenbeek)

Paniek, angst, woede, vlucht... De uitgever weet ons wel te paaien. Beter ware het geweest dat hij er de woorden 'verwarring', 'chaos' en 'doorgeschoten' aan had toegevoegd. De aangekondigde dodelijke race tegen de klok is een Jip en Janneke-kutklokkie van de Hema geworden, omdat Jeff Abbott, de schrijver van onmiskenbaar goede thrillers als Angst en Woede, al vrij vroeg zichzelf en de draad kwijtraakt.

In een vlaag van verstandsverbijstering laat hij een karakterologisch inzwakke stiefvader een vierdubbelrol spelen in een spelletje Russische roulette rond vermeende anti- en pseudo-extremisten.

De stiefzoon is een witte raaf in de dierentuin waarvan de hekken zijn opengezet zodat de knotsgekke oppassers zich kunnen uitleven op argeloze en minder onschuldige slachtoffers. Wie stuurt Abbott op een welverdiende vakantie?

Jeff Abbott - Vlucht. Vertaling: Fanneke Cnossen en Fabe Bosboom. Uitgeverij De Boekerij, 368 pag.

1 opmerking:

monic27 zei

"De aangekondigde dodelijke race tegen de klok is een Jip en Janneke-kutklokkie van de Hema geworden, omdat Jeff Abbott, de schrijver van onmiskenbaar goede thrillers als 'Angst' en 'Woede', al vrij vroeg zichzelf en de draad kwijtraakt"

HILARISCH, ik heb hier hardop om gelachen. Leuk stuk