06 augustus 2010

Modern jasje (nieuws, 2010)

007 IS EEN DERTIGER

Het nieuwe James Bond-avontuur, met de werktitel 'Project X', zal zich op diverse exotische locaties in de wereld afspelen. Maar ook Londen wordt door geheim agent 007 aangedaan. Dit heeft de Amerikaanse schrijver Jeffery Deaver verklaard tegenover het Schotse dagblad Daily Record. Deaver is door de erven van Ian Fleming, de geestelijk vader van James Bond, benaderd een nieuwe thriller over hem te schrijven.

Deaver onthulde verder dat zíjn James Bond rond de dertig zal zijn. Het nieuwe avontuur speelt zich af medio 2011, de periode dat het nieuwe boek uitkomt. Overigens was hem door de erven Fleming gevraagd de Britse spion in een modern jasje te steken. Miss Moneypenny en M zijn van de partij, Bond zelf verschijnt als veteraan van de oorlog in Irak en Afghanistan.

Volgens Deaver heeft James Bond in de boeken van Fleming een veel duisterder en complexer karakter had dan uit de intussen meer dan twintig succesvolle verfilmingen blijkt. Deaver (60) schreef zo’n dertig thrillers die in meer dan twintig talen werden vertaald en wereldwijd goed zijn voor een verkoop van pakweg 20 miljoen exemplaren. Dat hij gevraagd werd om een nieuwe Bond te schijven komt volgens Deaver vooral door 'Garden of Beasts' ('Brandend ijs'). In deze thriller krijgt de Amerikaanse huurmoordenaar Paul Schumann de keuze om in de gevangenis te belanden of aan de vooravond van de Olympische Spelen in Berlijn Hitlers herbewapeningsarchitect Reinhard Ernst te vermoorden. Schumann kiest voor de tweede optie. De roman had vooral in Europa succes en kreeg een jaar of vijf geleden een prijs die gesponsord werd door de Fleming-stichting.

De nieuwe Bond van Jeffery Deaver verschijnt op 28 mei 2011, de honderdenderde geboortedag van Fleming.

(Bron: Knack.be)

Geen opmerkingen: