02 augustus 2010

Wordt verwacht 201 (nieuws, 2010)

STROOPTOCHTEN VOL DUISTERE LUST

Nieuws van de transfermarkt: Schrijfster Isa Maron verkast van uitgeverij Karakter naar De Vliegende Hollander. Maron publiceerde in 2008 de erotische thriller 'Passiespel' en volgens haar nieuwe uitgever schrijft ze in haar tweede thriller 'Verboden verleden' (te verschijnen in oktober 2010) opnieuw over het opzoeken van grenzen. Bij het schrijven las een panel van Margriet-abonnees over de schouders van Maron mee, meldt De Vliegende Hollander ook nog. Of dat een pre is zal later moeten blijken.

Hoe dan ook, Maron belicht in haar nieuwe boek het fenomeen seriemoordenaar. De man heeft eerder gedood, maar amper bewust. Jarenlang heeft hij zich verdoofd met woeste strooptochten vol duistere lust. Hij weet exact hoever hij kan gaan. Tot zijn leven onbeheersbaar verandert. Tot de woede in hem te groot, de drang onhoudbaar wordt. Dan wordt een seriemoordenaar geboren.

Na jaren van zwerven komt reisjournaliste Ariane eindelijk thuis. Er wenkt een rooskleurig bestaan, met een nieuwe carrière, een mooi huis en haar exotische liefde Abhay. Toch is ze onzeker: over haar kille familie en dominante moeder voor wie ze gevlucht was, en de anonieme post in haar brievenbus. Als er in de duinen een lijk wordt gevonden, blijkt het te gaan om een oude bekende. Ariane gaat op zoek naar antwoorden. Maar graven in het verleden kan pijnlijke gevolgen hebben.

Isa Maron (pseudoniem) werd in 1965 geboren in Utrecht. Op 19-jarige leeftijd verhuisde ze naar Amsterdam om economische wetenschappen en psychologie te gaan studeren. Ze combineert schrijven met haar onderneming op het gebied van human resources. Isa Maron is getrouwd, heeft vier zonen en woont in Amsterdam. Haar debuut werd uitgeroepen tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2008. 'De Vliegende Hollander verwelkomt een bekroonde auteur', laat de uitgeverij dan ook weten.

Andere nieuwe titels:

Boyd Morrison - 'De Ark' (oktober 2010). Een jonge archeologe is getuige van de moord op een oude vriend. Voordat hij in haar armen sterft, vertelt hij over een verstrekkend complot, een historisch artefact en de voormalige militair-ingenieur Tyler Locke, de enige die haar kan helpen. De twee reizen naar Arizona, waar ze een gruwelijke ontdekking doen. Religieuze fanatici hebben een wapen in hadnen dat de Bijbelse zondvloed kan herhalen.
Guillermo del Toro & Chuck Hogan - 'De Meester: De Val' (oktober 2010). Voor allen die hebben genoten van 'De Meester', het eerste deel van de vampierentrilogie van regisseur Del Toro en thrillerauteur Hogan. Het virus dat ontketend werd in het eerste deel heeft New York in zijn greep. Het verspreidt zich over Amerika en al snel ook over de rest van de wereld. Te midden van de chaos leidt Eph Goodweather een kleine groep mensen die de bloeddorstige monsters willen stoppen. Er ontstaat een oorlog tussen vampiers uit de Oude en de Nieuwe Wereld.
Kelley Armstrong - 'Ontwaken' (oktober 2010). Chloe Saunders was een heel normale tiener - dat dacht ze tenminste. De waarheid was een schok: ze is een wandelend experiment van de Edison Group. Niet alleen kan ze communiceren met de doden, ze kan hen zelfs moeiteloos tot leven wekken.
Mario Reading - 'Het Nostradamus Complot' (oktober 2010). Nostradamus schreef duizend profetie√ęn, 942 daarvan zijn overgeleverd. Waarom moesten de ontbrekende verzen verborgen blijven? Dit mysterie wordt een obsessie voor twee mannen: een schrijver en een lid van een eeuwenoud genootschap gewijd aan het beschermen van de antichrist.

Geen opmerkingen: