27 augustus 2010

Ongezien (nieuws, 2010)

OPNIEUW GESCHENKBOEK VAN SLAUGHTER

In 2008 schreef ze op verzoek van de Stichting CPNB het geschenkboekje Onbegrepen voor Juni - Maand van het Spannende Boek. En nu hoopt de Amerikaanse bestsellerauteur Karin Slaughter de lezers die het Nederlands machtig zijn, opnieuw te bekoren met een cadeautje. Na 'Onbegrepen' geeft ze nu 'Ongezien' weg.

Alhoewel, weggeven? Er moet wel een investering door de consument worden gedaan van ten minste twintig euro. Wie twee boeken koopt uit de collectie 'Eten, bidden, beminnen' (Elizabeth Gilbert), 'Omwille van de troon' (Tomas Ross), 'De sneeuwman' (Jo Nesbø), 'Genesis' (Slaughter), 'Partnerruil' (James Patterson & Liza Marklund), 'De verdenking' (Michael Robotham), 'De eenzaamheid van de priemgetallen' (Paolo Giordano) en 'De paardenjongen' (Rupert Isaacson) krijgt 'Ongezien' voor nop mee.

De acht boeken komen niet toevallig allemaal van uitgeverij Cargo. Deze imprint van De Bezige Bij bestaat tien jaar en zet dat jubileum luister bij door de novelle van Slaughter 'cadeau' te doen. De Amerikaanse schrijfster is komende maand in Nederland. Zo verzorgt ze enkele optredens tijdens Manuscripta in Amsterdam, BorderKitchen in Den Haag en Crime Night in Apeldoorn. Slaughter heeft volgens Cargo inmiddels twee miljoen boeken in Nederland verkocht. Wie overigens de acht 'actietitels' al in huis heeft of twintig euro te gortig vindt, kan 'Ongezien' ook los kopen (voor 2,95 euro). Slaughter vertelt daarin in 57 pagina's over June Connor, die nog één dag heeft voor ze sterft. Eén dag waarin ze de confrontatie aan moet gaan met haar verleden.

Geen opmerkingen: