28 augustus 2010

In de kantine (nieuws, 2010)

En... actie!

Er wordt nog volop gewerkt aan de serie De macht van meneer Miller, meldt schrijver Charles den Tex op zijn website. Deze zomer zijn de opnames van de vierdelige serie naar Den Tex' prijswinnende thriller begonnen, die vanaf 7 november te zien is bij de VPRO.

Zoals eerder gemeld spelen Theo Maassen en Daan Schuurmans de hoofdrollen. Pieter Kuijpers en Edward Stelder zijn verantwoordelijk voor het scenario, de regie is in handen van Peter de Baan en David Lammers.

In De macht van meneer Miller werkt Michael Bellicher voor een van de grootste adviesbureaus ter wereld. Alles waar hij van droomt, lijkt binnen handbereik. Tot hij na jaren zijn broer weer ziet. De ontmoeting schokt hem. Michael gaat onderuit. Op zijn werk wordt hem de wacht aangezegd.

Om te voorkomen dat hij de volgende dag zijn kantoor niet meer in kan, sluit hij zich op in de kantine. De stomste beslissing van zijn leven. Die nacht is hij getuige van iets wat hij nooit had mogen zien. Vanaf dat moment wordt Michael steeds verder in het nauw gedreven. Tijdens zijn vlucht stuit hij voortdurend op ‘meneer Miller’, een ongrijpbare man die alles over hem lijkt te weten.

Charles den Tex won in 2006 zijn tweede Gouden Strop voor deze thriller. De eerste kreeg hij in 2002 voor Schijn van kans, in 2008 won hij voor de derde keer deze prijs met Cel, het vervolg op De macht van meneer Miller. In mei verscheen Den Tex' nieuwe thriller, Wachtwoord, waarin opnieuw Michael Bellicher de hoofdrol speelt.

Geen opmerkingen: