06 februari 2009

Roep om erkenning (nieuws, 2009)

MAAND VAN HET SPANNENDE BOEK BEGINT IN MEI

Juni - Maand van het Spannende Boek 2009 begint in mei. Op de negenentwintigste om precies te zijn. Dat staat in een folder over het evenement die de organiserende stichting CPNB aan haar relaties heeft gestuurd. Omdat Pinksteren dit jaar op 31 mei en 1 juni valt, laat de CPNB de 'Maand' officieus twee dagen eerder beginnen, op vrijdag 29 mei. ,,Zo pakt u mooi een extra verkoopdag mee'', schrijft de CPNB aan de boekhandel.

Zoals bekend schrijft Esther Verhoef dit jaar het geschenkboekje voor de Maand van het Spannende Boek. De titel is nu ook vrijgegeven: 'Erken mij'. In de folder zegt Verhoef dat ze zich niet heeft laten leiden door het thema van de 'Maand': 'Wraak!'. ,,'t Is geen verplichting. Maar wie weet waar ik de komende dagen al schrijvend nog tegenaan loop.''

Verhoef zegt zichzelf te zien als 'een zintuiglijk schrijfster'. Couleur locale, daar gaat het om. Ten behoeve van het geschenkboekje zwierf ze een paar dagen door Parijs. ,,Tijdens het schrijven roepen de indrukken die ik daar heb opgedaan gevoelens van heimwee en melancholie bij me op. Dat helpt enorm.'' Haar 'Arbeidsvitaminen' zoekt ze met zorg uit. Voor 'Erken mij' heeft ze zich laten inspireren door 'lounge' en 'dance'.

Verhoef is gevraagd om op 2 juni, tijdens de Power of Plots in de Melkweg in Amsterdam, de Gouden Strop voor de beste misdaadroman uit te reiken. Maar wat als het winnende boek haar eigen thriller 'Alles te verliezen' (ruim 135.000 verkochte exemplaren in drie maanden tijd) is?

(Op de foto: Esther Verhoef met vertrekkend CPNB-directeur Henk Kraima)

Geen opmerkingen: